Interessant:

Vodafone mikt op verlaging roamingtarieven

nieuws 8 mei 2006 om 11:48

Vodafone zal voor april 2007 de kosten voor bellen en gebeld worden in heel Europa met tenminste 40 procent verlagen. De verlaging bouwt voort op de introductie van de Vodafone Passport dienst.

Met Vodafone Passport bellen Vodafone klanten goedkoper als zij gebruik maken van het Vodafone netwerk of partnernetwerken in de landen binnen de EU. Vodafone wil nu wederzijdse groothandelstarieven van ten hoogste 45 eurocent per minuut afspreken met alle andere Europese operators, zodat in alle landen geprofiteerd kan worden van het goedkopere internationale beltarief.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: 'In Nederland ervaart al ongeveer een op de drie Vodafone klanten die mobiel bellen in het buitenland de voordelen van Vodafone Passport, waarmee ze hun kosten voor het gebruik van mobiele communicatie in het buitenland significant verlagen. Vodafone Passport is een duidelijk voorbeeld van een dienst die ontwikkeld is in een zeer concurrerende markt, zonder regulering en met de klant als uitgangspunt. Het succes van Passport toont aan hoe groot de behoefte is aan eenvoudig en voordelig gebruik van de mobiel in het buitenland. Door ook te starten met wederzijdse lagere groothandelstarieven laten we zien dat Vodafone marktleider blijft door haar klanten van het beste roaming-aanbod te voorzien, waar ze ook zijn'.