Interessant:

Ook Microsoft biedt DRM-vrije muziek aan

nieuws 5 april 2007 om 20:00

Microsoft gaat muzieknummers verkopen zonder drm-beveiliging, via zijn legale muziekdienst Zune Marketplace. Dit voornemen is bevestigd door Zune marketingdirecteur Jason Reindorp.

Eerder deze week werd bekend dat de Apple iTunes Store eveneens drm-vrije muziek van EMI gaat verkopen. Muzieknummers die niet voorzien zijn van drm-beveiliging zijn moeiteloos te kopiëren en deze nummers zijn bovendien op alle soorten draagbare muziekspelers af te spelen.

Microsoft hoopt met zijn drm-vrije muziek klanten te trekken naar de Zune Marketplace. De Zune Marketplace is onlosmakelijk verbonden met de Zune mediaspeler, Microsoft's eigen draagbare media speler met harde schijf. Het is echter onbekend wanneer de drm-vrije muziek te koop zal zijn via Zune Marketplace. Zune en iTunes verkopen overigens beide drm-vrije muziek van EMI, vooralsnog het enige grote platenlabel dat bereid is zijn nummers onbeveiligd te verkopen.

Apple vraagt een hogere prijs voor de drm-vrije muziek, hiervoor krijgen consumenten wel een hogere geluidskwaliteit. Microsoft heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over de prijs en geluidskwaliteit van zijn drm-vrije muzieknummers.

NU.nl