Interessant:

Universal Music start verkoop DRM-vrije muziek

nieuws 13 augustus 2007 om 10:32

Universal Music Group heeft aangekondigd te gaan experimenteren met de online verkoop van DRM-vrije muziek. Universal biedt nummers van zijn populairste artiesten aan in DRM-vrije vormmet een hogere geluidskwaliteit dan de reguliere nummers.

Voor de verkoop van zijn DRM-vrije muziek werkt Universal Music Group samen met de muziekdiensten van Amazon, RealNetworks en de Amerikaanse winkelketens BestBuy en Wal-Mart. Voorlopig kunnen alleen Amerikaanse internetters DRM-vrije muziek van Universal artiesten kopen.

RealNetworks Rhapsody zal de DRM-vrije nummers voor 99 dollarcent per stuk verkopen, hiervoor krijgen kopers een mp3-bestand in 256 kbps kwaliteit. Het experiment loopt vanaf 21 augustus aanstaande tot en met 31 januari 2008.

Universal Music is het tweede grote internationale label dat zich stort op de verkoop van DRM-vrije muziek. EMI Music ging Universal al voor. EMI Music verkoopt al langere tijd DRM-vrije muziek, eerst via de Apple iTunes Store en sinds kort ook via andere partijen. Ook Microsoft heeft aangekondigd DRM-vrije muziek te gaan verkopen via Zune Marketplace.

ars technica