Interessant:

Apple zet eerste stappen op gamesmarkt

nieuws 8 december 2006 om 14:31

Analisten vermoeden dat Apple een draagbare gameconsole op de markt wil gaan brengen. Hiertoe zijn enkele gamespecialisten binnengehaald bij de iPod divisie van Apple. Apple bevestigde wel dat het werkt aan games voor de iPod mediaspeler.

Stan Ng, marketingdirecteur van Apple's iPod divisie bevestigde de geruchten over het ontwerpen van games voor de iPod. Ng wilde echter niet prijsgeven hoe deze games eruit zullen zien en wanneer deze games beschikbaar zullen zijn.

Er wordt al hevig gespeculeerd over een draagbare Apple game console, die nog het meest zou lijken op een breedbeeldversie van de iPod mediaspeler. Er zijn ook analisten die een stap verder gaan en beweren dat Apple een game console voor in de huiskamer gaat produceren. Deze Apple game console zou gebaseerd zijn op de MacMini computer van Apple.

Het is overigens niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt over nieuwe soorten draagbare gadgets van Apple, zo gaat al jaren het gerucht dat Apple een pda zou gaan produceren. Apple gaat, zoals gebruikelijk, niet op de geruchten in.

Tweakers.net