Interessant:

Amerika waarschuwt voor Argentijnse mp3-site

nieuws 7 december 2006 om 18:34

In Amerika is er opschudding ontstaan over een Argentijnse mp3-website. Twee Amerikaanse consumentenvertegenwoordigers hebben hun zorgen over FastMP3Search.com.ar geuit bij de Amerikaanse handelsorganisatie FTC. De Argentijnse mp3-website installeert zeer schadelijke software op de computers van zijn bezoekers.

StopBadWare.org en het Centre for Democracy and Technology hebben bij de Federal Trade Commission (FTC) een officiële klacht ingediend over FastMP3Search.com.ar. StopBadWare.org wordt gesteund door Google en Sun Microsystems. Volgens de twee organisaties zorgt schadelijke software op de site ervoor dat de Windows-firewall wordt uitgeschakeld. Ook worden er Trojaanse paarden geïnstalleerd op de computers van bezoekers van de site. Hierdoor worden computers zeer traag en soms zelfs onbruikbaar.

FastMP3Search.com.ar biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om te zoeken naar mp3's, in ruil hiervoor moeten bezoekers naar reclame op de site kijken. Om deze reclame te kunnen bekijken, installeert de website een stukje software op de computer van zijn bezoekers.

De FTC kan niet veel uitrichten tegen de Argentijnse website, aangezien deze buiten de Verenigde Staten beheerd wordt. StopBadWare.org hoopt dat de FTC met Argentijnse autoriteiten zal onderhandelen, om een einde te maken aan de verspreiding van schadelijke software via FastMP3Search.com.ar.

Webwereld