Interessant:

Palm stopt met levering Treo 650 aan Europa

nieuws 5 juli 2006 om 17:25

Alle producten die in Europa verkocht worden moeten aan strenge milieunormen voldoen. Zo mogen elektronische apparaten niet teveel vervuilende materialen bevatten, om zo recycling makkelijk te maken. De Palm Treo 650 voldoet niet aan deze normen. De Treo 650 Pocket PC Phone is al te koop in Europa, maar niet meer voor lang.

Volgens Europese normen bevat de Treo 650 teveel milieubelastende stoffen, iets dat fabrikant Palm al langer wist. Het was voor Palm echter niet wenselijk om de Treo 650 aan te passen, aangezien er bijna een opvolger is voor het toestel. Toch zal het nog lang duren voordat de opvolger van de Treo 650 in de schappen ligt.

De Treo 650 wordt sinds 30 juni niet meer door Palm aan Europese verkopers geleverd, het is overigens de enige Palm die in Europa verkrijgbaar is. Telefoonwinkels hebben nog enkele Treo 650 modellen op voorraad.

Marktonderzoeker IDG verwacht dat de afwezigheid van Palm op de Europese markt, het merk nog minder populair zal maken in Europa. Europeanen kiezen liever voor vergelijkbare producten van BlackBerry.

WebWereld