Interessant:

Engelse muziekindustrie klaagt AllofMP3 aan

nieuws 4 juli 2006 om 18:46

Er gaat geen week voorbij zonder dat de Russische muziekdienst AllofMP3 in opspraak komt. De Britse belangenbehartiger van de muziekindustrie is van plan om AllofMP3 bij het hoogste Britse gerechtshof aan te klagen. Volgens de Britten beweert AllofMP3 ten onrechte dat ze een legale muziekdienst zijn, de Russen zijn zich van geen kwaad bewust.

De muzieknummers bij AllofMP3 zijn veel goedkoper dan bij andere muziekdiensten, omdat in Rusland een veel gunstigere auteurswet geldt. Hierdoor hoeft AllofMP3 veel minder royalty's af te dragen dan zijn Europese concurrenten. De muziekindustrie is echter niet blij met de Russische muziekdienst, aangezien de artiesten maar moeten afwachten of de Russische auteursrechtenorganisatie, ROMS, voldoende royalty's aan hen betaalt.

De Britse belangenbehartiger van de muziekindustrie, BPI, stelt dan ook dat de overeenkomst tussen AllofMP3 en ROMS illegaal is.

AllofMP3 zegt op zijn beurt weer dat het correct handelt en de Russische wet niet overtreedt, bovendien richt AllofMP3 zich niet op internetters buiten Rusland.

Het is overigens nog maar de vraag wat het nut van een rechtszaak in Groot-Brittannië tegen AllofMP3, aangezien Britse rechters niets te zeggen hebben over bedrijven die buiten Groot-Brittannië opereren.

AllofMP3 ligt ook in Duitsland en Italië juridisch onder vuur.

WebWereld