Interessant:

Telfort netwerk aangevuld met KPN netwerk

nieuws 4 juli 2006 om 11:38

Telfort kondigt vandaag de start aan van een pilot project, waarbij Telfort klanten op enkele, specifieke locaties in Nederland gebruik gaan maken van het KPN-netwerk. Dat betreft die paar locaties waar geheel geen dekking is. Zoals elk mobiel netwerk kent ook het netwerk van Telfort enkele van deze zogenaamde witte plekken.

Dit is een eerste stap naar de netwerkintegratie zoals die reeds eerder is aangekondigd. De eerste fase van dit project zal naar verwachting in de eerste helft van 2007 worden afgerond, terwijl de volledige integratie begin 2008 tot stand moet zijn gebracht. Verwacht wordt dat deze integratie een aanzienlijke kostenbesparing teweeg zal brengen. Naast integratie van het 2G-netwerk wordt er op dit moment ook een gezamenlijk 3G-netwerk uitgerold, dat versneld opgewaardeerd wordt met HSDPA-technologie, het supersnelle mobiele breedbandnetwerk.

De pilot start deze maand en betreft een relatief beperkt gebied rondom Venray, waarbij een klein percentage Telfort klanten betrokken is. Na de evaluatie zullen in de loop der tijd andere locaties volgen.

De klanten krijgen een bericht, hoe zij hun telefoon kunnen instellen. Na deze eenmalige handeling loopt alles vanzelf. Op de maandelijkse rekening verandert er niets. De Telfort klant heeft als voordeel dat zij op een plek waar ze voorheen geen dekking had, dit dan wel zal hebben.