Interessant:

ALLOFMP3 is beschuldigingen van piraterij beu

nieuws 7 juni 2006 om 16:50

Nadat gisteren bekend werd dat Amerikaanse WTO-onderhandelaars de muziekdienst ALLOFMP3 ter sprake stelden, reageert ALLOFMP3 zelf op de aantijgingen. De Russische ondernemers menen dat er niets illegaals aan hun muziekdienst is, zij menen aan de Russische wet te voldoen en zij doen er alles aan om volgens het boekje te werken.

ALLOFMP3 voert al sinds januari 2006 onderhandelingen met rechthebbenden, om ook na 1 september 2006 legaal te kunnen handelen. Op die dag wijzigt de Russische auteurswet, waardoor sommige muzieknummers duurder zullen worden bij ALLOFMP3.

De internationale waakhond van de muziekindustrie, IFPI, meent echter dat ALLOFMP3 noch in Rusland, noch in het buitenland legaal is. Het IFPI vindt het schadelijk dat ALLOFMP3 niet direct rechten aan de artiesten afdraagt. Dit doet ALLOFMP3 overigens, omdat de Russische auteurswet dat niet voorschrijft. De Russische muziekwinkel draagt wel rechten af aan de Russische auteursrechtenorganisaties.

ALLOFMP3 benadrukt in een verklaring dat zij al zes jaar volgens de Russische wet opereren. Bovendien stellen de beheerders dat zij geen reclame maken voor hun dienst buiten Rusland.

WebWereld