Interessant:

Jongeren tekenen stripverhaal met hun mobieltje

nieuws 7 juni 2006 om 16:28

Tijdens de Stripdagen in Haarlem is een project gestart waarbij jongeren een stripverhaal kunnen maken met mobiele telefoon. Het project krijgt de naam Mobigags en is een initiatief van de Stichting Beeldverhaal. De naam Mobigags is een samenvoeging van "mobiel" en de Engelse term gag, een grapje.

Bij Mobigags staan de camerafoon en de website van het project centraal. Deelnemers kunnen foto's die met hun mobieltje zijn genomen, naar de website uploaden. Via de website kunnen deelnemers tekstballonnen aan hun foto's toevoegen, door enkele plaatjes te combineren ontstaat een stripverhaal.

Bezoekers van de website kunnen stemmen op de beste Mobigags, de winnaars worden uiteindelijk gedrukt en in boekvorm gepubliceerd.

De initiatiefnemers hopen met dit project de mobiele telefoon en het internet een beter imago te bezorgen. Ouders en leerkrachten staan vaak negatief tegenover deze nieuwe media, aldus een woordvoerder van Stichting Beeldverhaal. Mobigags laat zien dat nieuwe media jongeren ook kan stimuleren tot creativiteit.

Planet Multimedia