Interessant:

Mio blijft het goed doen in Europa

nieuws 23 mei 2006 om 14:59

Volgens cijfers van sectoranalist Canalys noteerde Mio Technology in het eerste kwartaal een groei van 37 % in de Europese leveringen van mobiele GPS-toestellen, in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Deze nieuwe cijfers bevestigen de positie van Mio Technology als de vierde grootste Europese leverancier van mobiele toestellen met ingebouwde GPS-functies

“Op een competitieve markt met een toenemende prijsdruk blijft Mio Technology niet alleen consistent in de top vijf in termen van marktaandeel, maar heeft het ook de prijserosie kunnen weerstaan door zijn portefeuille en de functionaliteit van de toestellen in die portefeuille te verbeteren", zegt Chris Jones, directeur en hoofdanalist van Canalys.

Leo Exter, marketing & communications manager EMEA van Mio Technology, legt uit dat de marktcijfers de gegrondheid bewijzen van de ondernemingsstrategie, die de GPS-navigatie als belangrijkste toepassing gebruikt om de verkoop van de volledige portefeuille te bevorderen.

“Dankzij deze strategie heeft Mio Technology zijn bekendheid uitgebreid tot buiten het domein van de GPS, naar uiterst competitieve markten zoals de PDA's, waar wij momenteel op eigen kracht de vierde grootste Europese leverancier zijn", zegt Exter. “Met de lancering van de Mio A701 willen wij in de volgende kwartalen deze strategie - en onze aanwezigheid op de markt - verruimen naar de markt van de intelligente telefoons."

Het paradepaardje van de nieuwe collectie 2006 van Mio Technology, de Mio A701, is een buitengewoon volledige tri-band/GPRS Windows PDA-telefoon met een TFT-aanraakscherm van 2,7 inch, Bluetooth, een camera van 1,3 megapixel en een navigatiesysteem met ingebouwde SiRFstarIII GPS-ontvanger.

“Deze jongste marktcijfers bevestigen dat Mio Technology snel een bekende merknaam wordt. De cijfers houden echter nog geen rekening met onze nieuwe collectie voor de drie platformen - PDA, PND en intelligente telefoon - die nu al ophef maken op de markt en ongetwijfeld een impact zullen hebben op de marktcijfers voor de volgende kwartalen", verzekert Exter.