Interessant:

Ontploffingen beangstigen Braziliaanse mobiele bellers

nieuws 23 mei 2006 om 21:10

Producenten van mobiele telefoons waarschuwen hun gebruikers voor de gevaren van het gebruik van nepaccu's. In het verleden raakten zelfs enkele Nokia-toestellen oververhit door het gebruik van nepaccu's. Toch gebruiken nog veel mobiele bellers de gevaarlijke en goedkope nepaccu's, met alle gevolgen van dien.

De afgelopen twee maanden is Brazilië opgeschrikt door de ontploffing van vijf mobiele telefoons. Op het eerste gezicht leken de mobieltjes spontaan te ontvlammen en, in enkele gevallen, zelfs te ontploffen. Nader onderzoek wees uit de slachtoffers gebruik maakten van nepaccu's.

In minstens een van de gevallen moest het slachtoffer in een ziekenhuis opgenomen worden. Een 34-jarige vrouw liep ernstige brandwonden aan haar armen en dijen op, nadat haar mobieltje in brand vloog. Tijdens het incident zat de vrouw achter het stuur, haar mobieltje had zij op schoot gelegd.

Het ging in alle gevallen om mobiele telefoons van hetzelfde merk, de fabrikant wijst mobiele bellers nogmaals op het gevaar van het gebruik van nepaccu's.

The Register