Interessant:

Groningse basisscholen verbieden sms-taal

nieuws 16 mei 2006 om 18:15

Vier Groningse scholen verbieden hun leerlingen om op school sms- en msn-taal te gebruiken. Het verbod is ingesteld om de taalontwikkeling van de kinderen te beschermen en om de kinderen te beschermen tegen pesten. De voor leraren veelal onbegrijpelijke taal werkt volgens de initiatiefnemers namelijk pesten in de hand.

Het msn- en sms-taalverbod staat in een protocol voor scholen in Pekela, Winschoten, Reiderland en Scheemda. Het verbod betreft zowel basisscholen als scholen in het voortgezet onderwijs.

“Het probleem doet zich vooral voor in het voortgezet onderwijs. Maar aangezien kinderen steeds eerder beginnen te puberen kun je er zeker van zijn dat kinderen uit groep zeven en acht straks ook deze taaltjes gaan gebruiken. Daarom zij we er nu nog bijtijds bij om te voorkomen dat de msn- en sms taal straks steeds verder opdringen op school, en bijvoorbeeld ook in werkstukken gebruikt gaan worden” aldus directeur Jaap Spelde tegenover de Groninger Internet Courant.

Andere landen kampen ook met taalproblemen door de opkomst van sms, msn en soortgelijke diensten. In 2002 was al te lezen dat Japanse jongeren taalproblemen kregen door het veelvuldige gebruik van sms.

Groningen Internet C