Interessant:

Mobieltje doet dienst als iPod

nieuws 15 mei 2006 om 22:28

Nieuw is het idee van een iPod-mobieltje niet. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren na speculaties over een samenwerking tussen Apple en het Japanse Softbank. Apple zou een overeenkomst hebben gesloten met telecomgigant Softbank voor het produceren van een mobieltje dat iTunes-nummers kan afspelen.

Om muziek op de nieuwe toestellen van Apple en Softbank af te spelen, moeten nummers eerst via een normale computer gedownload worden. Later volgen er waarschijnlijk mobiele telefoons die direct toegang zullen hebben tot iTunes, een primeur in telecomland.

Het is niet opmerkelijk dat Apple juist een Japanse partner kiest voor zijn nieuwste iPod-mobieltje. In Japan worden wereldwijd de meeste nummers via mobiele apparaten gedownload.

Het Japanse Softbank heeft de samenwerking met Apple echter ontkend, nieuwe producten van Apple gaan altijd vergezeld van veel speculaties en geheimzinnigheid. Het Britse technologieweblog The Register bericht dat Softbank ten stelligste ontkend dat er ooit een overeenkomst tussen hen en Apple gesloten is.

WebWereld