Interessant:

Nieuwe Jaguars standaard uitgerust met Motorola

nieuws 15 maart 2005 om 23:05

Autofabrikanten en mobiele telefoonfabrikanten sluiten steeds vaker exclusieve deals met elkaar. Vandaag werd bekend dat het Engelse automerk Jaguar met het Amerikaanse merk Motorola gaat samenwerken om een handsfree oplossing aan te bieden.

Motorola maakte vorige week al bekend dat het een dergelijk systeem ook gaat aanbieden in nieuwe BWM auto's. Alle nieuwe Jaguar's worden standaard uitgerust met deze Motorola apparatuur.

Het Jaguar Bluetooth System is te gebruiken met nagenoeg alle mobiele telefoons die zijn uitgerust met een Bluetooth aansluiting. Het gebruik van zichtbare draden en opzichtige telefoonhouders behoort hiermee tot het verleden.

Eenmaal aangemeld bij het Jaguar Bluetooth System kan de mobiele telefoon benaderd worden met de knoppen op het stuur van de Jaguar auto. Bladeren door het adresboek, gesprekken beginnen en beëindigen gaat allemaal zonder de telefoon aan te raken. Tevens is spraakbesturing mogelijk met het Jaguar Bluetooth System.

Nokia en Volkswagen kondigden vorige week eveneens een samenwerkingsverband aan, Volkswagen gaat Bluetooth handsfree-sets van Nokia in alle nieuwe Volkswagen Passat-modellen inbouwen.

SlashPhone