Interessant:

Nokia geeft nog niet op met zijn N Gage QD gamefoon

nieuws 15 maart 2005 om 23:02

Al vanaf zijn introductie kampt de Nokia N-Gage gamefoon met ernstige problemen. De nieuwe N-Gage QD kreeg 18 maanden om zich te bewijzen op de gamesmarkt. Nokia gaf zijn QD een facelift, maar veel consumenten zijn de N-Gage al vergeten.

De komende maanden moet de N-Gage QD een nieuwe "look" en een nieuwe "feel" krijgen, aldus een woordvoerder van Nokia. In januari ontkende Nokia hardnekkige geruchten dat de QD uit het assortiment geschrapt zou worden. De laatste maanden vernamen de consumenten weinig nieuws rondom de N-Gage QD of de spellen voor deze gamefoon.

Het grootste probleem met de QD is de moordende concurrentie op de markt voor mobiele game consoles, de Portable Sony Playstation en de Nintendo DS zijn nou eenmaal moeilijk te verslaan. Ondanks dat deze consoles pas zeer recent op de markt zijn verschenen en de N-Gage al een tijdje te koop is, zijn de Nintendo en de Sony veel populairder en gewilder dan de N-Gage.

Er gaan zelfs geruchten dat de Portable Sony Playstation gebruikt kan worden als mobiele telefoon. Experts voorspellen zware tijden voor de Nokia gamefoon, de Finnen zelf blijven optimistisch over hun zorgenkindje.

The Register