Interessant:

Slachtoffer exploderende GSM eist geld van Nokia

nieuws 16 maart 2005 om 23:37

Vorig jaar waren er enkele gevallen van exploderende Nokia telefoons. In maart 2004 raakte een Thaise werknemer van een elektriciteitsbedrijf ernstig gewond toen zijn Nokia mobieltje ontplofte. De man eist nu geld van de Finse fabrikant.

De onfortuinlijke 26-jarige man was aan het werk in de buurt van een hoogspanningsmast, toen zijn Nokia mobieltje in zijn borstzak ontplofte. De ontploffing gebeurde op het moment dat de man gebeld werd.

Volgens een Thaise krant had de man ernstige brandwonden aan zijn rechterbeen en zijn linkertenen, artsen moesten het rechterbeen en alle linkertenen amputeren. De man is nog steeds gehandicapt aan zijn rechterhand.

In november 2004 concludeerde een Amerikaanse consumentenorganisatie dat er 83 incidenten geweest waren met ontploffende mobiele telefoons. In de meeste gevallen was de ontploffing te wijten aan het gebruik van namaak accu's.

Een Thais onderzoek wees echter uit dat de ontploffing van de telefoon van het 26-jarige slachtoffer het gevolg is geweest van een defect toestel. Nokia's Thaise afdeling ontkent elke verantwoordelijkheid.

De man eist een schadevergoeding à 20.000 euro van Nokia.

The Boston Channel