Interessant:

Nieuw lichtgevend kindermobieltje voor de jongsten

nieuws 15 maart 2005 om 09:29

Slechts twee maanden na de ophef over de mobiele kindertelefoon FOONY, komt er een nieuw kinder- mobieltje in de Europese schappen. Nederlandse winkeliers verwijderden de FOONY's onlangs uit hun schappen, wegens mogelijke gezondheidsrisico's.

Ten tijde van de introductie van de FOONY werd bekend dat GSM straling gevaarlijker kon zijn dan wij dachten, in het bijzonder voor kinderen. Door alle commotie besloot elektronicawinkelketen BCC zelfs om de FOONY uit de schappen te halen.

De Firefly is een kindermobieltje afkomstig van een Amerikaanse fabrikant, het toestel komt eerst in Amerika uit en zal later dit jaar naar Europa komen.

Firefly is het Engelse woord voor 'vuurvlieg' en heeft betrekking op de extra functie van het grappige toestel. De Firefly geeft namelijk een zacht licht af bij het aanraken van de knoppen en bij het ontvangen van gesprekken.

Het toestel bevat slechts vijf toetsen en het telefoonboek biedt plaats aan 22 telefoonnummers. De Firefly is alleen te gebruiken om te bellen en gebeld te worden, SMS'en, MMS'en en wappen is er niet bij.

Amerikaanse ouders zijn zeer te spreken over de Firefly, het toestel is namelijk speciaal gevormd voor kinderen. Tevens doet het toestel dienst als alarm voor de ouders en worden binnenkomende gesprekken gescreend.

ZDNet