Interessant:

Nieuwe baas Telfort haalt UMTS plannen uit koelkast

nieuws 18 oktober 2004 om 21:21

De nieuwe eigenaar van Telfort blaast het eerder afgeschreven UMTS weer leven in. Eerder leek Telfort niet blij te zijn met zijn peperdure UMTS licentie, men gaf aan weinig in het supersnelle netwerk te willen investeren. Telfort's nieuwe eigenaar ziet toekomst in UMTS.

Marcel Boekhoorn, de nieuwe grootaandeelhouder van Telfort, liet weten dat er twee mogelijkheden zijn voor een modern netwerk van Telfort. Boekhoorn bekijkt nog of het huidige GSM netwerk wordt uitgebreid met EDGE, of dat er meer met UMTS wordt gedaan. Via EDGE kan de capaciteit van een GSM netwerk uitgebreid worden, terwijl UMTS een volledig nieuw netwerk vereist.

De oude eigenaar van Telfort, Greenfield Capital Partners heeft 52 procent van de aandelen aan Ramphastos Investement verkocht, een bedrijf van Boekhoorn. Het overige deel van de aandelen blijft in handen van de bestaande aandeelhouders.

Door het aanschaffen van een UMTS licentie, zijn operators in principe verplicht te zorgen voor UMTS dekking. Vooralsnog hebben alleen Vodafone en KPN een operationeel UMTS netwerk in Nederland.

Planet Multimedia