Interessant:

Google introduceert Pixel met Google Assistant

nieuws 4 oktober 2016 om 21:48

Google heeft vandaag op een speciaal event twee nieuwe telefoons geintroduceerd, de 5-inch Pixel en de 5,5-inch Pixel XL. Beide toestellen draaien op Android 7.1 en bieden standaard Google Assistant. Op hardware-gebied springen de toestellen er niet echt uit.

De Google Pixel en Pixel XL verschillen alleen qua scherm en batterij van elkaar. De Pixel heeft een 5-inch Full HD scherm en de Pixel XL een 5,5-inch QHD scherm. Om het grotere scherm te voeden is ook de accu bij de Pixel XL groter. Beide toestellen draaien verder op een Qualcomm Snapdragon 821 processor met 4 GB RAM en 32 of 128 GB opslaggeheugen. Je laadt de toestellen op via USB-C, en een kwartier laden is goed voor zeven uur gebruik. Een koptelefoonaansluiting is ook aanwezig. Geavanceerde opties, zoals een modulair design, waterdichtheid of dubbele camera's zul je tevergeefs zoeken op deze twee door HTC gemaakte toestellen.

Google Pixel range
Google Pixel range

De 12,3-megapixel camera van de Pixel heeft de hoogste DxO-mark score ooit gekregen voor een mobiele telefoon. Met een score van 89 is de score hoger dan de score van bijvoorbeeld de iPhone 7. Met smartbust maak je zeer snel een groot aantal foto's, waarna de Pixel met behulp van Google Intelligence de beste foto uitzoekt. Volgens Google heeft de Pixel de snelste camera ooit. Handig is ook de video-stabilisatie, waarmee je zoner trillingen video-opnames kan maken. Omdat het geheugen van de Pixel niet uitbreidbaar is krijgt je onbeperkte opslag van foto's en video's in Google Cloud.

Google Pixel - Really Blue
Google Pixel - Really Blue

Als je lang op de home-knop drukt dan start je de slimme assistent met de naam Google Assistant. Met Google Assistant kan je bijvoorbeeld makkelijk foto's oproepen, evenementen bekijken, liedjes afspelen, berichten versturen en route-informatie opvragen. Google Duo en Allo zijn standaard geinstalleerd op de Pixel en Pixel XL.

De toestellen zijn verkrijgbaar in drie kleuren, met de namen Quite Black (zwart), Really Blue (blauw) en Very Silver (zilver). Wanneer het toestel in Nederland verschijnt is onbekend. De toestellen zijn al wel verkrijgbaar in Duitsland voor de volgende prijzen:

  • Pixel 32GB - € 759
  • Pixel 128GB - € 869
  • Pixel XL 32GB - € 899
  • Pixel XL 128GB - € 1009

portablegear.nl