Interessant:

Android 7.1: dit kan je verwachten

achtergrond 17 november 2016 om 16:15

Tegelijk met de introductie van de Google Pixel en Pixel XL toonde Google een nieuwe Android-versie, Android 7.1. Dit is de eerste update van Android 7 Nougat. In dit artikel laten we je zien welke verbeteringen Google in deze versie heeft doorgevoerd.

Android 7 is nog maar enkele maanden oud en nu komt Google al met een eerste update van het besturingssysteem. Een aantal functies zal exclusief blijven voor de Google Pixel. Dit zijn onder andere de Pixel Launcher (app-drawer tonen door middel veegbeweging ), Google Assistant (spraakgestuurde assistent), onbeperkte ongelimiteerde foto-opslag en electronische image stabilisatie (trillingsvrije video's).

Naast de exclusieve opties voor de Google Pixel zijn er ook verbeteringen voor alle Android Nougat telefoons, die de opties van Android Nougat uitbreiden:

Automatische updates

Tijdens de introductie van Android Nougat werd het automatisch updaten al aangekondigd. In tegenstelling tot oudere Android-versies vinden updates in Android 7.1 automatisch op de achtergrond plaats. Je hoeft de telefoon enkel een reguliere herstart te geven om de update te activeren.

Blauwlichtfilter (Night light)

Net als op iOS krijgt Android 7.1 een speciale avond- en nachtmodus. In deze modus geeft de telefoon steeds minder blauw licht af, naarmate de avond vordert. Dit moet zorgen voor een rustiger beeld voor je ogen, waardoor je sneller in slaap zal vallen.

Vingerafdruksensor (Moves)

Gebaren op de vingerafdruksensor zijn vanaf 7.1 ook mogelijk. Je kan de vingerafdrukscanner dan niet alleen gebruiken om je telefoon te ontgrendelen, maar ook als snelstartmenu. Door naar beneden te slepen open je bijvoorbeeld de notificatielijst. In scroll-lijsten kan je de vingerafdrukscanner gebruiken om naar boven en naar beneden te scrollen. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om veegbewegingen op te nemen in hun apps.

Daydream virtual reality

Android 7.1 biedt ook ondersteuning voor Daydream virtual reality. Met Daydream krijg je een virtual reality interface op je VR-headset. Je krijgt een speciaal homescreen en speciale VR apps, zoals YouTube, Streetview en de Play Store. De Google Pixel en Pixel XL zijn de eerste telefoons die Daydream-compatible zijn.

Daydream VR bril
Daydream VR bril

Beschikbaarheid Android 7.1

Android 7.1 komt beschikbaar op de Google Pixel en Pixel XL. Daarna zal de update waarschijnlijk beschikbaar komen op alle telefoons die Android Nougat ondersteunen. Dat kan nog wel even duren, omdat de uitrol van Android Nougat nog in volle gang is.

Android Police