Interessant:

Vanaf nu foto's verfraaien met WhatsApp

nieuws 4 oktober 2016 om 10:14

Vanaf vandaag krijgt WhatsApp nieuwe manieren om foto's en video's aan te passen en te verfraaien. Met de nieuwe camerafuncties van WhatsApp kun je nu op jouw foto's en video's schrijven en tekenen, maar ook emoji's toevoegen om jezelf te uiten.

Wanneer je een nieuwe foto of video maakt of er één deelt die al op je telefoon aanwezig is, zullen automatisch de nieuwe bewerkingsopties tevoorschijn komen. Op dit moment is de enige uitvoerbare bewerking het bijsnijden van foto's. De WhatsApp-camerafunctie ondersteunt vanaf nu ook de flits voor de camera aan de voorkant van je telefoon zodat je de perfecte selfie kunt maken. Bij weinig licht en in de avond zal dit jouw scherm verlichten en de kwaliteit van jouw foto verbeteren.

Nieuwe camerafuncties WhatsApp
Nieuwe camerafuncties WhatsApp

“Of je nu een groot rood hart tekent om iemand te laten zien hoeveel je hem of haar mist of jouw favoriete emoji toevoegt; soms zegt een foto toch echt meer dan duizend woorden. Probeer ook eens tekst toe te voegen en verander de kleur en lettertype. We hopen dat je deze nieuwe functies met plezier gebruikt wanneer je jouw volgende foto of video deelt.” aldus WhatsApp op haar blog.

Er is ook een zoom-functie toegevoegd voor het opnemen van video's. Sleep je vinger omhoog en omlaag om in- en uit te zoomen. Om snel tussen de camera aan de voor- en achterkant van je telefoon te wisselen, tik je twee keer op het scherm. Deze nieuwe camerafuncties zullen vanaf vandaag op Android-telefoons beschikbaar worden gesteld en binnenkort ook op iPhone. Het kan een aantal dagen duren voordat de nieuwe versie beschikbaar komt op jouw telefoon.

WhatsApp blog