Interessant:

iPhone 7 met dubbele camera

nieuws 9 augustus 2016 om 11:41

Volgende maand komt Apple met een nieuwe generatie telefoons. Hoewel de naam nog niet bekend is (iPhone 7, iPhone 6 SE, of ...) zijn er steeds meer specificaties bekend. We zetten ze op een rij.

Bloomberg weet te melden dat de nieuwe iPhone een dual camera zal krijgen. Dit bleek eerder ook al uit foto's van iPhone-hoesjes. Door de dual-camera maak je scherpere en heldere foto's met je nieuwe iPhone. Beide hebben een andere kleurgevoeligheid en maken derhalve twee verschillende foto's. De foto's worden vervolgens gecombineerd tot ÚÚn nieuwe heldere en scherpe foto. Door de dubbele camera zou je ook moeten kunnen zoomen met minder kwaliteitsverlies. Dit jaar introduceerde Huawei met de P9 een telefoon met een dubbele camera. Huawei gebruikt de dubbele camera echter om fraaie scherpte/diepte-effecten te krijgen.

Apple iPhone 7 - Dual camera (gelekte render)
Apple iPhone 7 - Dual camera (gelekte render)

Ook de home-button is onder handen genomen. Nu is de home-button nog een echte toets. In de nieuwe iPhones is de echte toets vervangen door een drukvlak met haptische terugkoppeling. Of de nieuwe homeknop nog voordelen biedt voor de gebruiker zal blijken bij de introductie.

Tot slot zal Apple ook de koptelefoonaansluiting laten vervallen. Hierdoor is er wel plek voor een extra speaker. Nadeel is dat je koptelefoons met een reguliere aansluiting niet meer kan gebruiken. In plaats daarvan moet je een bluetooth headset gebruiken of een headset die aangesloten kan worden op de oplaadpoort van de iPhones. Motorola heeft als eerste een toestel zonder koptelefoonaansluiting ge´ntroduceerd, met de Motorola Moto Z en Moto Z Force. De recensies van het toestel zijn lovend, maar bij elke recensie staat als minpunt het ontbreken van een koptelefoonaansluiting genoemd.

Bloomberg