Interessant:

Verkoop powerbanks explodeert door Pokemon Go

nieuws 8 augustus 2016 om 13:26

Pokemon Go is niet alleen goed voor Nintendo, maar ook voor de fabrikanten van powerbanks. In de Verenigde Staten is het de verkoop van het aantal powerbanks in juli verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor.

Dit blijkt uit cijfers van NPD, een Amerikaans bedrijf dat productverkopen bijhoudt. In de periode tussen 10 en 23 juli is het aantal verkochte powerbanks met 101 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode van 2015. Volgens NPD is de groei toe te schrijven aan de populariteit van Pokemon Go.

Doordat toestelfabrikanten nog steeds accu's met een uithoudingsvermogen van één dag leveren is de vraag naar powerbanks dit jaar sowieso al groter dan vorige jaar (plus 35 procent), hoewel in juni de verkopen maar 4 procent boven die van vorig jaar lagen. Na de lancering van Pokemon Go zijn de verkopen echter geëxplodeerd.

"Pokemon is de hit van de zomer. Door het gebruik van GPS, bewegingssensoren en augmented reality verbruikt de game wel veel energie.” aldus Ben Arnold van NPD Group. “Om het verhoogde batterijverbruik te compenseren, kopen consumenten powerbanks, zodat ze ongestoord kunnen blijven spelen.”

Eerder maakte PortableGear al een overzicht van de vreemdste Pokemon Go verhalen. Pokemon Go is sinds vorige maand verkrijgbaar in Nederland.

portablegear.nl