Interessant:

Samsung Galaxy Note 5 krijgt nieuwe styluspoort

nieuws 20 januari 2016 om 14:08

Nieuwe modellen van de Samsung Galaxy Note 5 worden voorzien van een nieuwe styluspoort, zodat je niet meer per ongeluk de S Pen-stylus verkeerd in het apparaat plaatst en daarmee de styluspen de vernieling in helpt.

Als je de S Pen-stylus verkeerd om in de stylushouder van de huidige Samsung Galaxy Note 5 plaatst, is de kans groot dat je het toestel en de stylus blijvend beschadigt. Het mechanisme van de S Pen kan hierdoor zelfs zo beschadigd raken dat het toestel de stylus niet meer detecteert en je de stylus dus niet meer kan gebruiken. Naast beschadiging van het detectiemechanisme is het ook mogelijk dat de S Pen permanent in het toestel blijft vastzitten.

Samsung heeft dit probleem eerder erkend en raadde gebruikers van de Note 5 daarom aan de handleiding goed te lezen. Tevens plaatste het Koreaanse bedrijf waarschuwingsstickers op de toestellen waarop werd aangegeven hoe de styluspen correct in de Note 5 te plaatsen. Blijkbaar heeft dit allemaal niet geholpen. Daarom gaat Samsung nu het design van de styluspoort van de nieuwe Note 5 aanpassen, zodat het niet meer mogelijk wordt de stylus verkeerd in het toestel te plaatsen. Oudere modellen blijven ongewijzigd op de markt.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

De Samsung Galaxy Note 5 is nog altijd niet officieel beschikbaar in Nederland, maar er gaan al langer geruchten dat Samsung het toestel op termijn wel naar Europa wil brengen.

PC Mag