Interessant:

Panasonic presenteert Lumix DMC-CM10 smart-camera

nieuws 20 januari 2016 om 12:00

Panasonic heeft in Japan de Lumix DMC-CM10 geintroduceerd, een smart-camera met een 4,7-inch Full HD-display, 4G/LTE-support en Android 5.0 Lollipop.

De Panasonic Lumix DMC-CM10 is, in tegenstelling tot de voorgaande DMC-CM1, niet meer voorzien van een belfunctie. De overige specificaties zijn niet heel verschillend van de DMC-CM1. Zo is de DMC-CM10 onder meer voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801-processor met 2GB RAM, een 1-inch 21-megapixel CMOS-sensor, een Venus Image-beeldprocessr en een 28mm lens met f/2.8-diafragma. Video's kan je in 4K (en in continu-modus) opnemen.

Panasonic Lumix DMC-CM10
Panasonic Lumix DMC-CM10

Net als op de DMC-CM1 kan je op de DMC-CM10 eenvoudig wisselen tussen smartphone- en camerafunctionaliteiten door een druk op een speciale toets. Daarnaast krijg je de beschikking over een controlering rond de lens voor het snel selecteren van instellingen. In de DMC-CM1 is een simkaart te plaatsen, maar die is alleen bruikbaar voor data (4G/LTE) en kan niet gebruikt worden om mee te bellen.

De Panasonic DMC-CM10 komt in eerste instantie exclusief in Japan op de markt. Het toestel komt, net als de DMC-CM1, niet naar Nederland.

SlashGear