Interessant:

Oplaadkabel Surface Pro kan overhitten

nieuws 21 januari 2016 om 10:18

Microsoft gaat de oplaadkabels van de Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 die voor juli 2015 zijn verkocht vervangen. De oplaadkabel van deze modellen kan oververhit raken als die te veel gebogen of geknakt raakt. [update]

Microsoft meldt dat slechts een klein aantal Surface Pro-gebruikers te maken hebben gehad met het probleem, maar het blijft potentieel een gevaarlijk probleem. Daarom roept Microsoft binnenkort de oplaadkabels modellen van de Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 die zijn verkocht voor juli 2015 terug. Details over terugroepactie volgen waarschijnlijk aankomende 22 janauri. Gebruikers met een geknapte oplaadkabel ontvangen een nieuwe kabel om het probleem in de toekomst in te vermijden. De huidige Surface Pro 4 heeft het probleem niet.

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3

"Als de oplaadkabel beschadigd wordt doordat die in de loop van de tijd te veel gebogen, geknakt op verward is geraakt, kunnen er problemen ontstaan. Dat heeft heeft een kleine groep Surface Pro-gebruikers laten weten. We zullen binnenkort details bekend maken over hoe gebruikers een gratis nieuwe oplaadkabel kunnen ontvangen."

Update 22/1: Microsoft heeft inmiddels bekend gemaakt dat alle klanten die het betreffende netsnoer bezitten, deze kosteloos kunnen omwisselen via de website www.surface.com/powercord.

PhoneArena