Interessant:

Apple: officieel oplaaddock met Lightning-connector

nieuws 20 mei 2015 om 13:02

Apple heeft eindelijk een officieel oplaaddock met Lightning-connector op de markt gebracht. Tot op heden moesten gebruikers het doen met Lightning-oplaadstations van derde partijen.

Het officiele oplaaddock met Lightning-connector is geschikt voor de iPhone 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus en de iPod touch 5G en kost rond de 40 euro. Met de dock kan je je iPhone met Lightning-connector opladen en synchroniseren. Als je een door Apple ontworpen beschermhoes gebruikt, hoef je deze niet te verwijderen. Je toestel is te unlocken en je kan Touch ID gebruiken, zonder je iPhone van de dock te hoeven verwijderen.

Apple: officieel oplaaddock met Lightning-connector
Apple: officieel oplaaddock met Lightning-connector

Verder beschikt de iPhone Lightning Dock over een audiopoort, zodat je er speakers of een hoofdtelefoon op kan aansluiten. Tevens worden andere Lightning-accessoires, zoals de Lightning-naar-USB-kabel (meegeleverd met je iPhone) ondersteund. Ook is het mogelijk om speakerphone-gesprekken te hebben met je iPhone in de dock.

Er verschijnen regelmatig klachten over niet-officiele Apple-opladers, waarbij risico zou zijn op kortsluiting en ontbranding.

Pocketnow