Interessant:

Eendjes gered dankzij kwakende ringtone

nieuws 30 april 2015 om 11:49

In Slidell, in de de Amerikaanse staatáLouisiana, heeft de plaatselijke brandweer eendjes die vastzaten in een rioolput kunnen redden dankzij het gebruik van een kwakende ringtone.

Een buurtbewonder had gezien dat de jonge eendjes in een rioolput waren gevallen en waarschuwde daarop de brandweer. De brandweer verwijderde daarop de putdeksel in een poging bij de eendjes te komen. Een brandweerman hees zich in de put en probeerde de eendjes te redden. Daartoe gebruikt hij zijn iPhone, met daarop een kwakende ringtone, om de eendjes te lokken. Na ongeveer 1,5 uur lukte het om vier van de zes eendjes te redden. Deze vier eendjes werden na het brandweerstation gebracht om bij te komen, waarna de brandweer de overige twee eendjes ging redden. Nadat alle eendjes gered waren, bracht de brandweer ze terug naar het kanaal waar hun moeder in zwom.

In 2007 was er Engeland eenápapegaaiádie perfect verschillende ringtones imiteerde en begin 2010 deed een Australische vogel, deároodgenekte lorikeet, hetzelfde. In 2012 bleek dat ook de merel feilloos een ringtone kan nadoen. Volgens sommige vogeldeskundigen is het imiteren van ringtones een volgende stap in deáevolutie van vogels.

The Guardian