Interessant:

Top 10 vreemdste gadgetverhalen van 2015

achtergrond 30 december 2015 om 12:44

In 2015 doken wederom de vreemdste gadgetverhalen op. PortableGear zet tien van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen jaar voor je op een rij.

1. Candy Crush-duim

In april 2015 werd een man in de Verenigde Staten in het ziekenhuis opgenomen met een Candy Crush-duim. De man speelde 6 tot 8 weken achter elkaar de hele dag Candy Crush Saga op zijn telefoon, waardoor hij uiteindelijk een pees in zijn duim scheurde.†De 29-jarige Candy Crush Saga-verslaafde man moest een operatie ondergaan om de schade in zijn duim weer te herstellen. Onderzoekers dachten dat de man mogelijk door zijn verslaving aan het spel minder pijn voelde tijdens het spelen.

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga

2.†Garmin stuurt iedereen naar dorpje in Oostenrijk

Het kleine Oostenrijkse bergdorpje†Preitenegg werd in 2015 bekend door een fout in de navigatiesoftware van Garmin. Bij het het berekenen van alternatieve routes werden bestuurders, ongeacht waar ze waren, langs het plaatsje gestuurd. Preitenegg is een dorpje in de bergen van Oostenrijk met minder dan 1.000 inwoners. Bij het berekenen van een alternatieve route om verkeersongelukken te vermijden, werden bestuurders door Garmin altijd langs†Preitenegg gestuurd. Ook als ze zich op een geheel andere route begaven, zoals van Londen naar Edinburg of van Berlijn naar Munchen.†Garmin erkende de fout en beloofde bij een volgende software-update het probleem op te lossen.

Garmin nuviCam
Garmin nuviCam

3. Onweer slaat in in selfiestick

Een man die in de bergen van Wales aan het wandelen was, en daarbij een metalen selfiestick meedroeg, zou in april 2015 zijn overleden doordat onweer in de selfiestick zou zijn ingeslagen.†Meerdere wandelaars raakten in april gewond bij een heftige en onverwachte onweersbui in de†Brecon Beacons, bergen in Wales. Drie andere wandelaars raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis nadat zij door de bliksem werden getroffen. Eentje had last van tijdelijke verlamming.

Selfiestick
Selfiestick

4. Hond bezit twee Apple Watch Editions

In mei 2015 kwam het nieuws naar buiten dat er een China een hond is, een†Siberische husky, die in het bezit is van twee Apple Watch Editions ter waarde van 12.000 dollar per stuk, die hij om beide voorpootjes draagt. De†Siberische husky is het huisdier van Wang Sicong, de zoon van Wang Jianlin. Hij is de rijkste man van China, met een geschat vermogen van 24,2 miljard dollar. In China is het, zeker als rijkste man, belangrijke om duidelijk op sociale media aanwezig te zijn. Daarom werden foto's van de hond, met om elk van zijn voorpootjes een†Apple Watch Edition†ter waarde van 12.000 dollar, gepost op Weibo, het populariste sociale netwerk in China.†

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

5. Eendjes gered dankzij kwakende ringtone

In Slidell, in de de Amerikaanse staat†Louisiana, wist in april 2015 de plaatselijke brandweer eendjes die vastzaten in een rioolput kunnen te redden dankzij het gebruik van een kwakende ringtone.†Een brandweerman hees zich in de put en probeerde de eendjes te redden. Daartoe gebruikte hij zijn iPhone, met daarop een kwakende ringtone, om de eendjes te lokken. Na ongeveer 1,5 uur lukte het om vier van de zes eendjes te redden. Deze vier eendjes werden na het brandweerstation gebracht om bij te komen, waarna de brandweer de overige twee eendjes ging redden. Nadat alle eendjes gered waren, bracht de brandweer ze terug naar het kanaal waar hun moeder in zwom.

Ringtone
Ringtone

6.†Gynaecoloog verliest mobieltje in buik bevallen vrouw

Een gynaecoloog in JordaniŽ liet in mei 2015 per ongeluk zijn mobieltje in de buik laten zitten van een vrouw die hij had helpen bevallen van een baby met behulp van de†keizersnede.†De 36-jarige vrouw werd geopereerd in een prive-ziekenhuis in de stad Amman, volgens Jordaanse media. Tijdens de procedure zou de†gynaecoloog op de een of andere per ongeluk zijn mobieltje in de buik van de patient hebben verloren. De moeder van de bevallen vrouw zegt dat zij een baby van 4,8 kilogram ter wereld bracht, maar dat haar familieleden bij thuiskomst haar buik zagen vibreren. Uit een rontgenscan bij een†openbaar ziekenhuis bleek inderdaad een mobieltje in haar buik te zitten.†De vrouw werd vervolgens geopereerd en de telefoon werd verwijderd. De Jordaanse minister van Gezondheidszorg beweerde dat het hele verhaal verzonnen was, maar zei er gelijk bij dat het ministerie de zaak wel aandachtig volgde.

Doktoers in ziekenhuis
Doktoers in ziekenhuis

7.†Selfie van terrorist verraadt ISIS-schuilplaats

Een jihad-terrorist verraadde in juni 2015 met een online geplaatste selfie een schuilplaats van de terroristische organisatie ISIS in SyriŽ. De Amerikanen kwamen erachter en wisten de schuilplaats binnen 24 uur te bombarderen.††De inlichtingendienst van de Amerikanen traceerde de selfie online, en wist aan de hand daarvan de locatie van de terrorist en de schuilplaats te lokaliseren. De informatie werd snel doorgegeven en de Amerikaanse luchtmacht wist de schuilplaats daarop binnen 24 uur te bombarderen met zogenaamde drie 'Joint Direct Attack Munitions', dat zijn GPS-geleide wapens van het Amerikaanse leger.

Amerikaans vliegtuig
Amerikaans vliegtuig

8.†Rimpelnek door overmatig smartphonegebruik

Dermatologen waarschuwden begin 2015 dat overmatig smartphonegebruik kan leiden tot een zogenaamde 'tech-neck': een verslapping van de huid van je nek, wat versnelde rimpels en plooien tot gevolg kan hebben. Volgens de dermatologen komt de 'tech-neck' het meeste voor bij smartphonegebruikers tussen de 18 en 39 jaar die gemiddeld meer dan drie digitale apparate bezitten en dagelijks meer dan 150 keer naar het scherm van deze apparaten staren. Hierdoor wordt de impact van de zwaartekracht op de huid geaccelereerd en verliest de huid de natuurlijke elasticiteit. Overmatig smartphonegebruik kan daarmee leiden tot verslapping van de huid, het hangen van de wangen en duidelijke plooien boven het sleutelbeen. Een voortdurend naar beneden gerichte blik versnelt daarnaast de toenamen van groeven en rimpels in de nek.

Mobiele beller
Mobiele beller

9.†Opvouwbare origami-batterij ontwikkeld

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Jenax toonde begin de J.Flex, een batterij die zo flexibel is dat je hem kan opvouwen als origami.†De Jenax J.Flex-batterij kan je, net als origami, meerdere malen dubbelvouwen. Het is daardoor in theorie mogelijk om de batterij te gebruiken in de polsband van een smartwatch, waardoor smartwatches een grotere batterij kunnen bevatten en dus een langere accuduur hebben. De J.Flex is meer dan een concept: de batterij heeft al uitgebreide veilingstesten in Zuid-Korea doorstaan. De batterij kon meer dan 200.000 keer worden opgevouwen zonder verlies aan prestatie. Daarnaast is de J.Flex ook waterbestendig. Wanneer de technologie daadwerkelijk voor consumentenproducten wordt gebruikt is nog niet bekend.

Jenax J.Flex origami-batterij
Jenax J.Flex origami-batterij

10.†Gegijzelde vrouw waarschuwt politie via Pizza Hut-app

Een 25-jarige vrouw in Florida die door haar 26-jarige vriend werd gegijzeld, wist in mei 2015 via de Pizza Hut-app de politie te waarschuwen, waarna zij kon ontsnappen. De vrouw werd, samen met haar drie kinderen, de hele dag door haar vriend gegijzeld onder bedreiging van een mes. De man had de telefoon van de vrouw afgepakt, maar de vrouw wist hem te overtuigen om het toestel terug te geven, zodat zij een pizza kon bestellen bij Pizza Hut. Zij smeekte hem om pizza te mogen bestellen, omdat de kinderen honger hadden. De vrouw mocht niet bellen en maakte daarom gebruik van de Pizza Hut-app. De man was echter vergeten dat je daar ook tekstberichten bij kan melden. Bij de bestelling van een pizza met†pepperoni schreef de vrouw stiekem de tekst†"Please help. Get 911 to me" en†"911hostage help!", waarop alerte Pizza Hut-medewerkers de politie waarschuwden.

Pizza Hit-app
Pizza Hit-app

portablegear.nl