Interessant:

Apple Watch uitverkocht in zes uur tijd

nieuws 13 april 2015 om 10:30

Apple startte vorige week vrijdag met de online voorverkoop (preorders) van de Apple Watch. Apple's smartwatch komt 24 april officieel verkrijgbaar, maar levertijden kunnen oplopen tot juni.

De Apple Watch verschijnt aankomende 24 april officieel en komt verkrijgbaar in twee maten: 38 mm en 42 mm. Daarnaast zijn er drie verschillende collecties: Apple Watch SportApple Watch en Apple Watch Edition. Het 'goedkoopste' Watch-model is de Watch Sport met 'instapprijzen' van 399 euro (38mm-model) en 449 euro (42mm-model). De reguliere Apple Watch kost 649 euro (38mm) of 699 euro (42mm) en voor de gouden Watch Edition moet je maar liefst 11.000 euro (38mm) of 13.000 euro (42mm) neertellen. Daarnaast is de Watch Edition ook beschikbaar in een uitvoering met een luxerere polsband voor 18.000 euro.

De Apple Watch werd echter bij de online voorverkoop binnen zes uur al uitverkocht. De officiele verschijningsdatum van 24 april wil daarom niet zeggen dat Apple's eerste smartwatch dan ook al verkrijgbaar is in de winkels: de levertijden kunnen oplopen tot juni.

Volgens onderzoek van researchfirma Slice Intelligence is de Apple Watch Sport het populairste model: deze uitvoering zou 62 procent van de bestellingen van de Apple Watch voor haar rekening nemen. De Space Gray aluminium-uitvoering van de Watch Sport was het populairste model (stond in totaal voor 40 procent van alle bestellingen). De zilveren uitvoering van de roestvrijstalen Apple Watch zorgde voor 34 procent van alle bestellingen. De peperdure Apple Watch Edition is pas vanaf juni te bestellen.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

PhoneArena