Interessant:

Apple Watch-verkoop stort in

nieuws 9 juli 2015 om 14:57

Volgens marktresearchers Slice Intelligenceáen MarketWatch is de verkoop van de Apple Watch in de Verenigde Staten, drie maanden na de introductie, ingestort. De Apple Watch is vanaf aankomende 17 juli in Nederland te koop.

De Apple Watcháwas bij de introductie door een beperkt aanbod en hoge vraag van early-adopters moeilijk verkrijgbaar. Apple's eerste smartwatch was na de introductie zelfs in zes uur tijd uitverkocht. Volgens verschillende marktonderzoekersbureaus is de verkoop van de Apple Watch in de Verenigde Staten na drie maanden echter ingestort.

Marktresearcher Slice Intelligence claimt dat de Amerikaanse verkopen van de Apple Watch met maar liefst 90 procent zijn gedaald ten opzichte van de introductieweek. MarketWatch beweert dat waar in de lanceringsweek van de Apple Watch 200.000 exemplaren per dag werden verkocht, dat aantal nu op minder dan 20.000 modellen per dag staat - en op sommige dagen zelfs minder dan 10.000 per dag.

Apple Watch
Apple Watch

Tweederde van de verkochte Apple Watch-modellen zou het goedkoopste Apple Watch Sport-model (beschikbaar vanaf 419 euro) betreffen. Van de 18-karaats gouden Apple Watch Edition, beschikbaar vanafá11.200 euro, zijn in de Verenigde Staten tot op heden minder dan 2.000 modellen verkocht. De Apple Watch-modellen arriveren aankomende 17 juli in Nederland.

TrustedReviews