Interessant:

Samsung Galaxy S3 Neo ziet levenslicht

nieuws 11 juni 2014 om 10:12

Samsung heeft, zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, in Duitsland de Samsung Galaxy S3 Neo geintroduceerd. Het toestel is voorzien van Android 4.4 en de TouchWiz UX-interface.

Alle Galaxy-modellen met de 'Neo'-prefix betreffen smartphones met redelijk complete specificaties, voor een relatief aantrekkelijke prijs. Ze zijn net iets minder compleet dan Samsungs high-end vlaggenschipmodel-smartphones, maar dat houdt de prijs aantrekkelijk. In de Galaxy Neo-serie verschenen eerder onder meer de Galaxy Note 3 Neo en de Galaxy Grand Neo.

De Samsung Galaxy S3 Neo (i9301) is een licht gewijzigde editie van de originele Galaxy S3, die in 2012 op de markt kwam. Belangrijkste vernieuwingen zijn het besturingssysteem (Android 4.4 in plaats van Android 4.0) en het werkgeheugen (1,5GB RAM in plaats van 1GB). De overige specificaties - denk aan het 4,8-inch SuperAMOLED HD-display en de 8-megapixel camera - zijn vrijwel hetzelfde gebleven.

Samsung lijkt de Galaxy S3 Neo ook graag als een aantrekkelijk budget-model voor zakelijke gebruikers te willen presenteren. Het wijst nadrukkelijk op de uitgebreide enterprise-databeveiliging, op de mogelijkheden voor integratie met zakelijke mailoplossingen met Microsoft Exchange ActiveSync, op de uitgebreide opties voor videoconferenties (middels Cisco WebEx en Jabber) en op de BYOD (Bring Your Own Device)-beveiligingsopties via Cisco en VMware.

De Samsung Galaxy S3 Neo verschijnt in eerste instantie in Duitsland, in het blauw of wit, voor 270 euro. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaar in Nederland.

Samsung Galaxy S3 Neo
Samsung Galaxy S3 Neo

portablegear.nl