Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.3
Opslag MB
Scherm5,5" (267 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note 3 Neo 1 Foto Samsung Galaxy Note 3 Neo 2 Foto Samsung Galaxy Note 3 Neo 3 Foto Samsung Galaxy Note 3 Neo 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Note 3 Neo (N750 / N7505) is een goedkopere, eenvoudigere en iets kleinere uitvoering van de originele Galaxy Note 3. Het 5,7-inch Full HD-display van het origineel heeft op dit model plaatsgemaakt voor een 5,5-inch HD-display, waardoor de Note 3 Neo iets minder lang en iets minder breed is. Voor de rest is het design echter vrijwel gelijk aan het origineel, inclusief de achterzijde van kunstleer. Tevens wordt nog altijd de S Pen-stylus meegeleverd, waarmee je gebruik kan maken van handige functies als 'Actiememo' (handgeschreven tekst direct koppelen aan een toepassing), 'Plakboek' (kies met de S Pen een deel van een foto of website om in je plakboek op te nemen) en 'Penvenster' (als je op een willekeurige plek op het display een rechthoek tekent wordt direct een menu met veel gebruikte applicaties geopend). Wat betreft de camera (8-megapixel met 1080p Full HD-videorecorder in plaats van 13-megapixel met 4K Ultra HD-videorecorder) en chipset (1,3GHz quad-core in plaats van 2,3GHz quad-core) heeft de Note 3 Neo wel een stapje terug moeten doen ten opzichte van het origineel. De Galaxy Note 3 Neo draait op Android 4.3 Jelly Bean en biedt prima connectiviteit met ondersteuning van WiFi, 3G/HSPA+, 4G/LTE+, Bluetooth 4.0, NFC, GPS/GLONASS en infrarood. Apps voor onder meer YouTube, Google Maps, Gmail, Google Hangouts, Google Voice Search en de Google Play Store zijn voorgeinstalleerd.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy Note 3 Neo vs. Galaxy Note 3: verschil (specs)

Specificaties

De Samsung Galaxy Note 3 Neo is voorzien van een 1,3 GHz ARM Cortex-A7 quad-core processor met 2 GB RAM. De Samsung Galaxy Note 3 Neo heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 3.100 mAh. Met de Galaxy Note 3 Neo kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Note 3 Neo is uitgerust met een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Het scherm van de Samsung Galaxy Note 3 Neo is verder gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. Tot slot biedt de Galaxy Note 3 Neo ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Note 3 Neo is verkrijgbaar in de kleuren groen, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Note 3 Neo draait op Android 4.3. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.3 Jelly Bean is, net als versies 4.0, 4.1 en 4.2, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Deze editie is net als versie 4.2 voorzien van Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Nieuw zijn echter 'restricted user profiles', waarmee ouders kunnen instellen wat hun kinderen mogen zien. Daarnaast wordt vanaf deze Android-editie standaard Bluetooth 4.0 en de energiezuinige Bluetooth SMART-technologie ondersteund. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.3. Voor Android 4.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note 3 Neo

Van de Samsung Galaxy Note 3 Neo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Note 3 Neo beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Note 3 Neo

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note 3 Neo
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht163 gram
Afmetingen149,0 x 78,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (267 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB