Interessant:

Temple Run bereikt 1 miljard downloads

nieuws 6 juni 2014 om 14:50

Het populaire gratis spelletje 'Temple Run', voor het eerst uitgegeven in 2011 en beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone 8, heeft de grens van 1 miljard downloads overschreden.

Dat meldt Imangi Studios, de Amerikaanse ontwikkelaar van Temple Run. Het spelletje voegt zich daarmee bij Angry Birds, dat in 2012 de grens van 1 miljard downloads overschreed. Temple Run was het eerste spel dat de zogenaamde 'endless runner'-game populair maakte: in deze spelcategorie ren je met een spelkarakter constant voorwaarts, terwijl je onderweg objecten moet ontwijken door over het scherm te swipen. Het spel was onder meer een inspiratiebron voor Pitfall! en Sonic Dash.

Temple Run was in eerste instantie geen gratis spel, maar nadat de game na een veelbelovend begin wegzakte in de populaire downloadlijsten veranderde Imangi Studios het bedrijfsmodel. Het spelletje werd gratis beschikbaar gesteld en in plaats daarvan kwam er 'virtueel geld'. Elke keer dat je het spel speelt kan je gouden munten verzamelen die je kan besteden aan nieuwe karakters of power-ups. Als je echter ongeduldig bent kan je ook meteen écht geld uitgeven aan een berg gouden munten.

Volgens Imangi Studios hebben gamers in totaal al 50 biljoen meters in het spel afgelegd, hebben zij 147 biljoen gouden munten verzameld en is het spel bijelkaar al 32 miljard keer gespeeld. In 2013 verscheen met Temple Run 2 het vervolg op Temple Run. Ondanks het succes is Imangi Studios altijd een kleine ontwikkelingsstudio van 11 mensen gebleven en zij hebben ook geen plannen om uit te breiden.

Temple Run: 1 miljard downloads
Temple Run: 1 miljard downloads

UPI