Interessant:

Parrot introduceert Rolling Spider en Jumping Sumo MiniDrones

nieuws 6 juni 2014 om 15:13

Met de Rolling Spider en de Jumping Sumo introduceert Parrot twee nieuwe MiniDromes, speelse connected robots die vanaf een smartphone of een tablet zijn te besturen met de gratis FreeFlight 3-app.

De Parrot Rolling Spider is een zeer compacte drone met een indrukwekkende flexibiliteit, die zowel binnen als buiten snel en stabiel kan vliegen. Dankzij de talrijke sensoren en de automatische piloot is de Rolling Spider eenvoudig te besturen via Bluetooth Smart met de FreeFlight 3-app, die gratis beschikbaar is voor iOS, Android en Windows (Phone) 8.1. Een drieassige versnellingsmeter en een drieassige gyroscoop meten en analyseren elke beweging of afwijking van de drone en herstellen, dankzij de automatische piloot, de positie van de drone. De verticale camera (die ook wordt gebruikt voor het maken opnames) vergelijkt om de 16 milliseconden een opname van de grond met de vorig om snelheid vast te stellen en de ultrasone analyseren de vlieghoogte tot maximaal 4 meter: daarboven zorgt een druksensor voor de juiste hoogte van de drone.

De Rolling Spider bestuur je door je smartphone of tablet met de FreeFlight-app naar links of rechts te kantelen: de drone volgt jouw bewegingen. Door naar rechts over het scherm te vegen, draait de Rolling Spider in een flits. De Rolling Spider is beschikbaar in het rood, blauw of wit voor een adviesprijs van 99 euro.

Parrot Rolling Spider
Parrot Rolling Spider

De Parrot Jumping Sumo is een connected robot annex racewagen-drone. De Jumping Sumo haalt een topsnelheid van 2 meter per seconde, maakt bochten van 90 graden en kan in een flits 180 graden draaien. De twee grote inklapbare wielen zorgen voor een perfecte wegligging en passen zich aan iedere rijstijl aan. De wielen geven uitgeklapt meer stabiliteit bij hoge snelheden en gaan in de 'compacte modus' voor een betere wendbaarheid op nauwe trajecten. De Jumping Sumo wordt via 2,4GHz of 5GHz WiFi bestuurd met de gratis FreeFlight 3-app voor smartphones en tablets.

Dankzij een gepatenteerd veersysteem springt de Sumo tot 80 centimeter hoog en ver. Daarnaast maakt het apparaat 'geluiden' als hij aan de slag moet, als hij op de juiste manier op z'n wielen terechtkomt of als hij zich in een ongemakkelijke positie bevindt. Verder maakt hij 'emoties' kenbaar door zijn ogen groen of rood te laten gloeien. De Parrot Jumping Sumo komt in het zwart/rood, wit/zwart of kaki/geel. De adviesprijs van de Jumping Sumo is 159 euro.

Parrot Jumping Sumo
Parrot Jumping Sumo

Parrot