Interessant:

Sonic Dash 2: Sonic Boom beschikbaar voor iOS en Android

nieuws 17 oktober 2015 om 11:46

Sega heeft 'Sonic Dash 2: Sonic Boom', een 'endless-runner'-spel, beschikbaar gesteld voor iOS en Android. Het spel is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app aankopen.

Sonic Dash 2: Sonic Boom is de opvolger van het originele Sonic Dash, dat volgens Sega meer dan 140 miljoen keer is gedownload. Net als het origineel is het spel een zogenaamde 'endless runner' (een genre dat populair is geworden met Temple Run), waarin Sonic constant voorwaarts beweegt, terwijl je onderweg objecten moet ontwijken door over het scherm te swipen. Het is ontwikkeld door ontwikkelaar Hardlight, dat ook het originele Sonic Dash en Sonic Jump Fever voor Sega ontwikkelde. Nieuw in Sonic Dash 2 is dat je naast Sonic nu ook met andere karakters uit het Sonic-universum (Tails, Knuckles, Amy en Sticks) kan spelen.

Sonic Dash 2: Sonic Boom
Sonic Dash 2: Sonic Boom

"Het succes van Sonic Dash was erg verheugend voor ons en hoewel we het eerste deel altijd zijn blijven verbeteren, wilden we toch nog verder gaan door een vervolg helemaal vanaf de grond nieuw op te bouwen. (...) We hopen dat Sonic Dash 2 wereldwijd de nieuwe beste vriend wordt voor spelers op de smartphone tijdens forensen en tijdens pauzes op het werk", aldus een ontwikkelaar van Hardlight.

Sonic Dash 2: Sonic Boom is ook het eerste deel in de Sonic Boom-serie voor de mobiel. De eerste twee delen voor de Nintendo Wii U (Sonic Boom: Rise of Lyric) en Nintendo 3DS (Sonic Boom: Shattered Crystal) waren enorme commerciele flops en werden door de pers volledig afgebrand.

Sonic Dash 2: Sonic Boom is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf 7.0) en Android (vanaf 4.0.3), maar bevat wel in-app aankopen varierend van € 2,11 tot maar liefst € 105,75 per item (volgens informatie in de Google Play Store).

Gamasutra