Interessant:

Samsung Galaxy S5 Active verschijnt in VS

nieuws 30 mei 2014 om 09:48

De Amerikaanse telecomoperator AT&T heeft in de Verenigde Staten de Samsung Galaxy S5 Active geintroduceerd, een nog robuustere uitvoering van de originele Galaxy S5.

De Samsung Galaxy S5 Active heeft net als de originele Samsung Galaxy S5 een IP67-certificaat, wat betekent dat het toestel waterdicht en stofbestendig is. Evenals het origineel is het S5 Active-model uitgerust met een 16-megapixel camera, een 4K (Ultra HD)-videorecorder, een hartslagmeter, Android 4.4 KitKat, een 5,1-inch Full HD SuperAMOLED-display en NFC- en 4G/LTE-support. Ook het geheugen (16GB, uitbreidbaar via microSD), de processor (2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801 met 2GB RAM) en de frontcamera (2-megapixel Full HD) zijn hetzelfde gebleven.

Nieuw op de Galaxy S5 Active in vergelijking met het origineel is het echter het metallic design (in rood, grijs of groen) in plaats van plastic design. Daarnaast is er aan de zijkant een 'activiteitstoets' toegevoegd waarmee je meteen een scherm opent waarin je alle outdoor-gerelateerde activiteiten-apps vindt (de zogenaamde 'Activity Zone').

DeáSamsung Galaxy S5 Active verschijnt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of het toestel ook naar Europa komt. De Galaxy S4 Active, een outdoor-uitvoering van de Galaxy S4, was wel in Nederland te koop.

Naschrift: de Samsung Galaxy S5 Active kwam eind 2014 in Nederland op de markt.

Samsung Galaxy S5 Active
Samsung Galaxy S5 Active

AT&T