Interessant:

Samsung Galaxy S5 Active te koop in Nederland

nieuws 19 december 2014 om 11:03

De Samsung Galaxy S5 Active, een nog robuustere uitvoering van de Galaxy S5, is nu te koop in Nederland. Het toestel kwam eerder dit jaar exclusief in de Verenigde Staten op de markt.

Net als de originele Galaxy S5 is de Galaxy S5 Active voorzien van een IP67-classificatie, wat betekent dat het toestel waterdicht (het overleeft 30 minuten in 1 meter diep water) en stofbestendig is. Naast een IP67-certificaat heeft dit toestel ook een zogenaamde MIL-STD-810G-classificatie, wat inhoudt dat de telefoon bestand is tegen zout, vochtigheid, regen, trillingen, zonnestraling, transportvibraties en thermische schokken.

Nieuw op de Galaxy S5 Active in vergelijking met het origineel is het metallic design in plaats van plastic design. Daarnaast is er aan de zijkant een 'activiteitstoets' toegevoegd waarmee je meteen een scherm opent waarin je alle outdoor-gerelateerde activiteiten-apps vindt (de zogenaamde 'Activity Zone'). Verder kan je rekenen op dezelfde specificaties als de Galaxy S5, met een 16-megapixel camera, een 4K (Ultra HD)-videorecorder, een hartslagmeter, Android 4.4 KitKat, een 5,1-inch Full HD SuperAMOLED-display en NFC- en 4G/LTE-support. Ook het geheugen (16GB, uitbreidbaar via microSD), de processor (2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801 met 2GB RAM) en de frontcamera (2-megapixel Full HD) zijn hetzelfde gebleven. 

Samsung bracht de Samsung Galaxy S5 Active (SM-G870F) in mei dit jaar in de Verenigde Staten op de markt. Het toestel vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland voor een prijs vanaf 529 euro.

Samsung Galaxy S5 Active
Samsung Galaxy S5 Active

GSM Helpdesk