Interessant:

Wahoo Fitness onthult TICKR-hartslagmeters

nieuws 8 mei 2014 om 10:21

Wahoo Fitness, introduceert twee nieuwe Bluetooth-hartslagmeters: de TICKR en de TICKR RUN. De meters tonen zowel je hartslag als de hoeveelheid verbrande calorieën tijdens het sporten realtime op je horloge.

Je sluit Wahoo's nieuwe hartslagmeters eenvoudig via Bluetooth 4.0 of ANT+ aan op je smartphone, GPS-horloge of fietsnavigatie en je bent klaar voor je persoonlijke workout. In combinatie met het Burn & Burst-programma in de gratis Wahoo Fitness-app zijn de TICKR en TICKR RUN geschikt om eenvoudig te trainen op basis van je hartslag. 

De TICKR RUN beschikt over een ingebouwde versnellingsmeter die registreert op welke manier en hoe efficiënt je loopt. Aan de hand van je bewegingen biedt hij inzicht in je hardlooptechniek – je pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang maakt je voet contact met de grond?) en je verticale oscillatie (hoe hoog komt je voet tijdens het hardlopen?). Op basis van deze gegevens kent de TICKR RUN een Wahoo Running Smoothness-score toe die aangeeft hoe goed je loopt. Deze methode is speciaal ontwikkeld door Wahoo Fitness, gericht op het voorkomen van blessures en het maximaal haalbare uit een looptraining halen. Daarnaast beschikt de TICKR RUN over een loopbandmodus, die de snelheid en afgelegde afstand meet terwijl je traint op een loopband.

Zowel de TICKR als de TICKR RUN werken perfect samen met meer dan vijftig bekende sport-apps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava, MapMyFitness en Cyclemeter/Runmeter. De Wahoo Fitness-app voor iOS is te downloaden in de App Store en werkt volledig samen met de TICKR RUN. Voor Android zijn deze functionaliteiten vanaf juni 2014 beschikbaar.

De TICKR en TICKR RUN zijn verkrijgbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 59,99 euro en 79,99 euro.

Wahoo Fitness TICKR-hartslagmeter
Wahoo Fitness TICKR-hartslagmeter

portablegear.nl