Interessant:

Gerucht: Microsoft Surface Mini komt 20 mei

nieuws 8 mei 2014 om 11:33

Volgens de laatste geruchten introduceert Microsoft aankomende 20 mei de Surface Mini, een 8-inch tablet met Windows RT, een geintegreerde stylus en verregaande OneNote-integratie.

De huidige Microsoft Surface 2 en Surface 2 Pro hebben een display van 10,6-inch. Met de Surface Mini wil Microsoft een directe concurrent voor de iPad mini 2 op de markt zetten. De Surface Mini beschikt naar verluidt over een 8-inch display en een ARM-processor. Dat laatste betekent dat de Surface Mini zal draaien op Windows RT in plaats van op een volledige versie van Windows 8.1.

Nieuw op de Surface Mini is verder waarschijnlijk 'verregaande OneNote'-integratie. De tablet moet dan ook echt gezien worden als een vervanger voor een notitieblok: met de meegeleverde stylus kan je snel en eenvoudig aantekeningen maken in OneNote, Microsofts notitieblokprogramma. De Surface Mini zal geen geintegreerde kickstand hebben: net als bij de voorgaande Surface-modellen kan je daarvoor een (los verkrijgbare) cover gebruiken.

De verwachting is dat Microsoft aankomende 20 mei de Surface Mini officieel aankondigt.

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT

portablegear.nl