Interessant:

Gerucht: iTunes naar Android

nieuws 25 maart 2014 om 11:51

Volgens de laatste geruchten overweegt Apple om een iTunes-app voor Android uit te brengen. Daarnaast zou Apple werken aan een on-demand streamingservice om de concurrentie met onder meer Spotify aan te gaan.

Apple maakt zich enige zorgen om de iTunes Store, omdat het aantal digitale downloads van muziek flink is afgenomen (dit jaar met 11 procent ten opzichte van 2013, aldus marktonderzoeker Nielsen SoundScan). Veel mensen stappen over naar goedkopere en toegankelijkere streaming-diensten, zoals Spotify. Volgens cijfers van brancheorganisatie NVPI zijn de inkomsten van streamingdiensten in Nederland vorig jaar met maar liefst 113,5 procent gestegen. De inkomsten uit downloads zijn afgelopen jaar echter gedaald met 5,5 procent.

Omdat het succes van iTunes te blijven behouden (de Amerikaanse muziekindustrie haalt meer dan 40 procent van zijn inkomsten uit verkoop van iTunes), overweegt Apple haar diensten uit te breiden, zoals met een officiele iTunes-app voor Android (momenteel zijn er alleen officieuze Android iTunes-apps) en een nieuwe streamingdienst. Apple heeft met iTunes Radio al wel een eigen streamingdienst, maar deze is nog niet overal beschikbaar en biedt slechts beperkte controle over nummers.

Het is nog niet bekend wanneer en of Apple officieel een iTunes Android-app en een nieuwe streamingdienst lanceert.

iTunes 11
iTunes 11

BillBoardBiz