Interessant:

Google Glass-contactlens op komst

nieuws 25 maart 2014 om 13:28

Google werkt aan een Google Glass-contactlens, oftewel geen smart glasses, maar een smart contactlens. Dat blijkt uit een uitgelekte patentapplicatie van de zoekgigant.

Uit het patent blijkt echter dat Google's smart contactlens niet dezelfde krachtige mogelijkheden biedt als de Google Glass. Het zou slechts gaan om een 'multi-sensor contactlens', die enkel is bedoeld als een basaal input-device in combinatie met een andere wearabele of een smartphone. De meest basale opdracht die gebruikers kunnen geven is een 'Yes' (één keer knipperen met de ogen) of 'No' (twee keer knipperen).

Daarnaast zou Google's contactlens dankzij ingebouwde sensors ook gegevens uit de omgeving, zoals licht, luchtdruk, temperatuur, geleidingsvermogen en electrische velden kunnen waarnemen. Deze gegevens zouden vervolgens weer gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld een smartphone.

In 2008 ontwierpen Amerikaanse wetenschappers een contactlens waarin electronische circuits kunnen worden opgenomen, zodat je bijvoorbeeld het display van je mobieltje direct op je netvlies kan ontvangen. 2013 ontwikkelden Belgische wetenschappers een display dat in een contactlens kan worden geintegreerd.

Google Glass-contactlens (via PatentBolt.com)
Google Glass-contactlens (via PatentBolt.com)

PatentBolt