Interessant:

Ontwikkelaar verwijdert Flappy Bird uit App Stores

nieuws 10 februari 2014 om 09:38

De Vietnamese gameontwikkelaar Dong Nguyen heeft zijn spelletje 'Flappy Bird' verwijderd uit de app stores, naar eigen zeggen omdat het enorme onverwachte succes van de game 'zijn eenvoudige leven ruineerde'.

Flappy Bird was al sinds mei 2013 is in de iTunes App Store beschikbaar. In eerste instantie was het een weinig opvallend spel, maar om onduidelijke redenen nam het aantal downloads in november en december 2013 en in januari 2014 enorm toe. Flappy Bird stond op nummer 1 als meest gedownloade app in 100 landen. In de iTunes App Store stond het spel voor de iPhone in 88 landen op nummer 1 en voor de iPad in 77 landen. In de Google Play Store stond de game in 11 landen op nummer 1. In totaal zou het spel al 50 miljoen keer zijn gedownload. Dong Nguyen beweerde 50.000 dollar (bijna 37.000 euro) per dag aan de gratis te game te verdienen via in-game advertenties.

Dong Nguyen liet afgelopen weekend echter via zijn Twitter-account weten dat Flappy Bird "zijn simpele leven ruineerde. Dus nu haat ik het". Verder twitterde Nguyen: "De pers overschat het succes van mijn games. Dat is iets wat ik nooit gewild heb. Laat me alsjeblieft met rust". Nguyen had zo genoeg van Flappy Bird dat hij de game inmiddels offline heeft gehaald: het spel is niet meer te vinden in de app stores van Apple en Google. Nguyen voegt eraan toe dat de verwijdering niets te maken heeft met enige rechtszaken en dat hij in de toekomst nog wel spellen zal blijven maken.

Critici denken dat het mogelijk om een publiciteitsstunt gaat om nog meer aandacht voor het spel te genereren. Nguyen werd er ook van beschuldigd softwarerobots te hebben ingezet om het aantal downloads van het spel flink op te voeren, maar dat is vooralsnog niet bewezen.

Flappy Bird
Flappy Bird

PocketGamer UK