Interessant:

Nintendo 3DS en Wii U eShop Points samengevoegd

nieuws 15 november 2013 om 10:43

Nintendo komt met een firmware-update voor de Nintendo 3DS en de Wii U, waarmee je de eShop Points van beide platforms (voor het downloaden van digitale games) kan samenvoegen. Tevens komt er een YouTube-app voor de 3DS.

Dat heeft Nintendo deze week bekendgemaakt in een aflevering van Nintendo Direct, waarin Nintendo bij tijd en wijle het laatste belangrijke nieuws over haar consoles en games verteld. Gamers vroegen al langer om de mogelijkheid om de eShop Points van de 3DS handheld en de Wii U console samen te voegen tot één digitale portemonnee.

Met een nieuwe firmware-update (die in december wordt uitgerold) is het mogelijk om op je 3DS een Nintendo ID-account aan te maken, die je kan koppelen aan je Nintendo ID-account op je Wii U. Je moet dan wel een account met exact dezelfde gegevens aanmaken. Vervolgens kan je je eShop Points samenvoegen, zodat je ze zowel kan uitgeven in de digitale stores van de 3DS als de Wii U.

Met de nieuwe firmware krijgt de 3DS ook de beschikking over de zogenaamde Miiverse-dienst (reeds beschikbaar voor de Wii U), waarop je over games kan discussieren. Tot slot maakte Nintendo bekend dat er (eindelijk) een YouTube-app voor de 3DS beschikbaar komt, waarschijnlijk al later deze maand. Met deze app kan je onder meer op het bovenste scherm een video afspelen, terwijl je tegelijkertijd op het onderste scherm zoekt naar een nieuwe video.

Nintendo 3DS en Wii U eShop Points samengevoegd
Nintendo 3DS en Wii U eShop Points samengevoegd

Nintendo