Interessant:

Mobieltje opladen in 20 seconden

nieuws 21 mei 2013 om 10:01

Een 18-jarige studente uit Amerika heeft een mobiele oplader uitgevonden waarmee je de batterij van je mobiele telefoon kan opladen in 20 ā 30 seconden.

De 18-jarige studente van de Lynbrook High School in Californië, Eesha Khare, ontwikkelde de super-oplader voor een technologiewedstrijd van Intel in Phoenix. In totaal deden 1.600 deelnemers uit 70 verschillende landen mee aan de wedstrijd. 

Intel koos de innovatieve uitvinding van Eesha als winnaar van de wedstrijd. Zij ontwikkelde een 'supercondensator' die heel veel energie kan opslaan in heel weinig massa - veel meer dan een reguliere accu. Daardoor kan je met het apparaatje je smartphone opladen in een tijd tussen de 20 en 30 seconden.

Het apparaatje is dankzij het compacte formaat en de snelheid bijzonder praktisch. Volgens Eesha past haar supercondensator in elke smartphone, waardoor opladen minder vaak noodzakelijk is. Daarnaast zou haar superbatterij tien keer langer meegaan dan gewone batterijen.

Eesha Khare won 50.000 dollar voor haar uitvinding. Eerder verschenen er opladers voor mobieltjes die hun energie haalden uit water, sneakers en zonnepanelen.

Supercondensator: smartphone opladen in 20 seconden
Supercondensator: smartphone opladen in 20 seconden

Huffington Post