Interessant:

Panasonic Lumix DMC-LX7 en DMC-SZ5 geintroduceerd

nieuws 19 juli 2012 om 10:57

Panasonic heeft haar serie Lumix-compactcamera's uitgebreid met de Lumix DMC-LX7 (een professioneel model) en de Lumix DMC-SZ5 (een WiFi-compactcamera).

De Panasonic DMC-LX7 volgt de DMC-LX5 op en is een geavanceerde compactcamera met een 10,1-megapixel MOS-sensor, een 24mm groothoeklens en 3,8-voudige optische zoom, een 1080p Full HD-videorecorder, een stereo-microfoon en een RAW-opnamemodus. Rond de lens vind je een ring waarmee je de belichting kan instellen. High-speed continu-opnames zijn te maken met 11 frames per seconde (in volledige resolutie) of met 5 frames per seconde (bij continue autofocus).  Een viewfinder of externe flitser zijn optioneel te bevestigen. De Panasonic DMC-LX7 is vanaf september leverbaar in het zwart of wit voor een verkoopadviesprijs van € 500,-.

Panasonic Lumix DMC-LX7
Panasonic Lumix DMC-LX7

De Panasonic DMC-SZ5 is een slanke en stijlvolle compactcamera met WiFi-ondersteuning, een 14,1-megapixel sensor, een 720p HD-videorecorder en een LEICA DC-lens met 10-voudige optische zoom. Dankzij de WiFi-support kan je overal direct verbinding maken met internet door je smartphone als mobiele router te gebruiken; hiertoe is geen kabel of WiFi-hotspot benodigd. Tevens kan je vanaf je smartphone de camera bedienen. De Panasonic DMC-SZ5 is vanaf september leverbaar in het wit of zwart voor een verkoopadviesprijs van € 199,-.

Panasonic Lumix DMC-SZ5
Panasonic Lumix DMC-SZ5

portablegear.nl