Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,1 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-LX5 1 Foto Panasonic DMC-LX5 2 Foto Panasonic DMC-LX5 3 Foto Panasonic DMC-LX5 4 Foto Panasonic DMC-LX5 5 Foto Panasonic DMC-LX5 6 Foto Panasonic DMC-LX5 7 Foto Panasonic DMC-LX5 8 Foto Panasonic DMC-LX5 9

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-LX5 is de opvolger van de Panasonic DMC-LX3. (Als je je afvraagt waar nummer vier is gebleven: die is er niet. Elektronicafabrikanten slaan het nummer vier vaak over, omdat dat een ongeluksgetal in China is). In de LX-serie voert Panasonic zijn meest geavanceerde (en daardoor dure) compactcamera's, die qua mogelijkheden tegen spiegelreflexcamera's en hybride Micro Four Thirds-camera's aanzitten. De Panasonic DMC-LX5 is dan ook uit te breiden met verschillende lenzen, flitsers of een viewfinder. Ook zonder uitbreidingen is de Panasonic DMC-LX5 echter behoorlijk compleet. Dit model heeft een 3-inch display, een 10,1-megapixel sensor en een 24mm groothoeklens van Leica met een 3,8-voudige optische zoom met beeldstabilisatie. Tevens is het mogelijk om met de camera video in HD-kwaliteit op te nemen. De Panasonic DMC-LX5 heeft een draaiwieltje waarmee je snel toegang krijgt tot de belangrijkste menu's. Als je geen externe flitser gebruikt, heeft de DMC-LX5 ook van zichzelf een ingebouwde flitser die boven uit het toestel tevoorschijn komt. Via HDMI zijn video's direct op je HD-televisie te bekijken. Net als de tegelijkertijd geintroduceerde Panasonic DMC-FX700 is de DMC-LX5 voorzien van de Venus Engine FHD-processor, die garant staat voor snellere prestaties, een betere ruisreductie en een langere accuduur. Accessoires voor de Panasonic DMC-LX5 (zoals de flitsers en de lenzen) zijn apart verkrijgbaar en worden dus niet standaard meegeleverd. De DMC-LX5 is in juli 2012 opgevolgd door de Panasonic DMC-LX7.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-LX5 is een geavanceerde high-end compactcamera met een gewicht van 271 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,0 x 6,5 x 2,5 centimeter.

Resolutie en lens

De DMC-LX5 is uitgerust met een 10,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 90 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,8-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-LX5 heeft 40 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de DMC-LX5 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-LX5

Van de Panasonic DMC-LX5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-LX5 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees in het Panasonic DMC-LX5 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-LX5

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-LX5
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht271 gram
Afmetingen110,0 x 65,0 x 25,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,1 megapixel
Zoomrange24 - 90 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0