Interessant:

Alcatel OT-916D in Nederland

nieuws 5 juli 2012 om 10:31

Alcatel heeft de Alcatel OT-916D, een messenger-telefoon met een volledig qwerty-toetsenbord, een speciale Facebook-toets, dual-sim-functionaliteit en Android 2.3, officieel in Nederland geintroduceerd.

Met de speciale Facebook-knop op de Alcatel OT-916D heb je direct toegang tot je sociale netwerken. In de cameramodus toon je foto's en video's direct aan je vrienden. Links zijn te delen met slechts één druk op de knop. Naast Facebook biedt de OT-916D ook via een widget op het hoofdscherm toegang tot Twitter en LinkedIn. 

Typen op de Alcatel OT-916D doe je de razendsnel dankzij het volledige qwerty-toetsenbord. Het 2,6-inch QVGA-display functioneert ook als (capacitive) touchscreen en biedt een degelijke resolutie voor browsers (Google Chrome en Opera Mini zijn voorgeinstalleerd). Het toestel ondersteunt zowel WiFi als 3G/HSDPA voor snel mobiel internet. 

De dual-sim-technologie zorgt ervoor dat je twee verschillende simkaarten tegelijkertijd naast elkaar kan gebruiken en telefoontjes en berichten van beide simkaarten kan sturen en ontvangen. De OT-916D is verder uitgerust met Android 2.3 Gingerbread, de Office Suite Viewer (voor het bekijken van PDF- en Office-bestanden), AVG Antivirus-software, Microsoft Exchange Active Sync-support, de Palringo messenger-app, FM-radio, een 3,2-megapixel camera, aGPS, Bluetooth 3.0 en 150MB (uitbreidbaar middels microSD; een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd).

De Alcatel OT-916D is simlockvrij verkrijgbaar vanaf 2e helft julivoor een adviesprijs van 119 euro. Alcatel bracht recentelijk met de Alcatel OT-918D en Alcatel OT-991D ook twee andere Android dual-sim toestellen op de markt in Nederland.

Alcatel OT-916D
Alcatel OT-916D

portablegear.nl