Interessant:

Samsung EX2F: AMOLED swivel-display en WiFi

nieuws 5 juli 2012 om 10:19

Samsung heeft de Samsung EX2F aangekondigd, een geavanceerde compactcamera met een uitklapbaar en verstelbaar 3-inch AMOLED-display en WiFi-support.

De Samsung EX2F volgt de in februari 2010 geintroduceerde Samung EX1 op. Belangrijkste nieuwe toevoegingen ten opzichte van het voorgaande model zijn het uitklapbare en verstelbare 3-inch AMOLED-display en WiFi-ondersteuning. De Samsung EX2F biedt verder volledige handmatige instellingsmogelijkheden en heeft een 12,4-megapixel sensor, een 24mm groothoeklens, 3,3-voudige optische zoom, een pop-up flitser, dubbele beeldstabilisatie, een RAW-opnamemodus en een 1080p Full HD-videorecorder. De ISO-waardes reiken van 80 tot 3.200 (uitbreidbaar tot 12.800) voor goede resultaten bij weinig licht.

Op de stevige magnesium behuizing van de Samsung EX2F vind je twee draaiwieltjes aan de bovenzijde en één aan de achterzijde, waarmee je snel toegang hebt tot onder meer de belichtingsinstellingen. Naast WiFi ondersteunt de Samsung EX2F verder verbindingsfuncties als Mobile Link (voor eenvoudig contact met smartphones) en Remote Viewfinder (smartphone gebruiken voor camerabediening).

De Samsung EX2F ligt waarschijnlijk in augustus in de winkels voor een prijs tussen de 400 en 500 euro. De officiële aankondiging van de camera voor Nederland moet nog volgen.

Samsung EX2F
Samsung EX2F

portablegear.nl